Nu tar vi nya tag – BettingBloggen är åter igen uppe!

Som ni säkert fått läsa i vårt hyhetsbrev så havererade vår server och BettingBloggen huvud-databas (mySQL) krashade fullständigt. Vi har under en längre tid försökt att återställa databasen men tyvärr så har det inte gått något vidare. Därmed har vi beslutat att förnya oss här på BettingBloggen genom att helt enkelt börja om på nytt, med nya medlemmar, nytt kommande utseende, fler statistik- och bloggfunktioner samt mycket mer.

Tills den nya databasen och designen är helt klar, så har vi lagt upp en äldre backup av vår databas, endast för att få igång siten och kunna informera er med nya inlägg och erbjudanden. Vi kommer att arbeta hårt på att förbättra BettingBloggen på alla sätt och vi hoppas att ni kommer att trivas precis som förut!

Registreringen av nya medlemmar är för tillfället ej i funktion, så alla ni som är nya besökare som vill bli medlemmar och få en egen bettingblogg med betting-bokföring och statistik får avvakta tills vi är helt klara med den nya BettingBloggen 2.0.

Vi beklagar väntetiden, och lovar er att BettingBloggen kommer inom kort att bli bättre än någonsin :)

MVH

BettingBloggen webmasters

Registreringen av nya medlemmar tills vidare avstängd. Varför? Jo, läs vidare…

Detta är ett meddelande till alla nya som gamla besökare samt existerande medlemmar på BettingBloggen.com. Nya medlemmar som registrerat sig under lördagen den 20:e mars och framåt, kommer tyvärr att få vänta med att få sina konton aktiverade. Vi fortsätter att ta emot nya medlemmar, men aktiveringsproceduren är stängd tills vidare. Vill ni veta varför så läs vidare…

BettingBloggen startades under maj 2009 och var från början en helt vanlig spelblogg där både jag och Henrik delade med oss av våra speltips för nöjes skull. Ganska snart insåg vi att vi saknade statistik över våra spel, och bestämde oss därför för att vidareutveckla bloggen genom att koda ihop och implementera en “statistik-del” där vi själva kunde bokföra våra spel.

Intresset för mer avancerad spelbokföring växte snabbt och rätt snart insåg vi den stora efterfrågan på publik spelbokföring bland våra besökare. Vi bestämde oss för att bygga ut och bygga om sidan för att möjliggöra registrering av nya medlemmar – helt enkelt för att fler skulle få möjligheten att ta del av verktyget.

I mitten på augusti 2009, efter ett par veckors beta-testning (tack Iceeman), så slog vi upp portarna för “BettingBloggen – En Spelbok och Blogg för alla“. Nätets första gratis-tjänsten med kombinerad spelbok & spelblogg var äntligen igång!

Intresset var visserligen rätt svalt till en början, men efter någon månads kämpande började allt rulla på och nya medlemmar tillkom dagligen. Fram tills idag har BettingBloggen totalt haft över 900 registreringar, varav över 600 ännu idag är aktiva medlemmar, både publika och privata.

Intresset bland allmänheten har växt och är nu större någonsin. Inte bara tack vare tjänsten utan kanske främst tack vare alla duktiga medlemmar  som dagligen levererar fina speltips åt besökarna i sina bloggar. Besökarantalet stiger, sidan etableras samtidigt som det sakta byggs ut och optimeras….

…men tyvärr så finns det “inget gott som inte har något ont med sig”. Jag har 2 punkter jag vill ta upp. För det första:

1. De ständiga klagomålen.
Vi vet att det fortfarande förekommer buggar i systemet och vi vet att servrarna ibland blir totalt överbelastade under korta perioder. Vi vet att vår webbplats under vissa dagar är väldigt seg, och vi förstår om det är irriterande.

Men…

Det de flesta faktiskt glömmer bort är att vår tjänst faktiskt är G R A T I S - hur man än ser på det hela. “Reklam, erbjudanden och affiliatelänkar” – tänker ni. Javisst, de finns där av en anledning. Men jag kan vara helt ärlig och säga hur det i verkligheten ligger till: Ekonomiskt sett är BettingBloggen en enda förlustaffär för oss.

Driftkostnader, tid i underhåll, ständig utökning av serverkapacitet och support betalar aldrig av sig. Visste ni förresten att precis ALLA medlemskonton skapas (av flera skäl) manuellt? Processen tar ett par timmar pga. begränsningar i servrarna, men bortser man ifrån väntetiden så tar varje medlem ca 15 minuter (i arbetstid) att aktivera. Multiplicera det med 900+ så förstår ni vad jag menar…

Att blogga om spelrekar har alltid varit ett väldigt otacksamt jobb, de flesta spelbloggare känner nog till detta. Men att upprätthålla en gratistjänst är inte alls roligare. Tvärtom. Ibland undrar man vad vissa egentligen förväntar sig utav denna sajt. Vi är inget företag. Visst tillhandahåller vi en gratistjänst, men vad är det som egentligen säger att saker “bara måste” fungera till 100%? Eller om man ska ta det steget längre och gå den hårda vägen – vad är det som säger att vi “måste” utveckla sajten efter just dina behov?

Vi har sedan augusti 2009 lyssnat på er och försökt förbättra tjänsten. Många funktioner har tillkommit och många buggar har fixats. Vi har stått för personlig support via e-post i princip dygnet runt och vi har skräddarsytt vissa konton efter personliga behov.  Men är det någon som egentligen är nöjd så här långt?

Ta mig inte fel nu. Vi förväntar oss ingen eloge för vårt jobb. Men visst har det värmt lite om hjärtat när några av våra medlemmar personligen e-postat och tackat oss för en bra tjänst. Vi har fått… exakt 8 sådana mail… totalt. Räknar man bort alla som kontaktat oss om hjälp, så är resten i princip bara klagomål.

Tro mig, det var verkligen inte det vi hade väntat oss vid lanseringen av vår unika tjänst. För – ja, än så länge är tjänsten rätt unik. Nej, vi är inte spelboken.se och har aldrig försökt konkurrera med den sajten heller. Komiskt nog så har vi haft Spelboken.se´s ägare som medlem här hos oss… Coincidence?

Och som en sista notis: Nej, det var aldrig meningen att göra allt detta för att tjäna pengar. Det är det fortfarande inte. Vi brinner för betting och det är därför vi sysslar med det samtidigt som vi delar med oss av en tjänst som faktiskt många behöver.Vi har planer på att fortsätta, men det är inte alls lika kul längre när man allt som oftast får skit för mödan.

Och när vi ändå pratar pengar… Om vi nu ska satsa på en hundraprocentig stabil tjänst som ingen kan klaga på, med 24/7 support, 100% uptime och bättre prestanda – ja då pratar vi om en egen dedikerad server och fler administratörer. Det kostar… mycket mer än vad det smakar…

Och hur löser man detta då? Jo, en betaltjänst. Men… det vill vi väl inte ha, eller hur? ;)

Nåja, ni förstår förhoppningsvis vad jag försöker säga… Över till den andra punkten:

2. Missbruk och villkor som ignoreras.

Det var tyvärr bara en tidsfråga innan opålitliga personer skulle inse “potentialen” i att få tillgång till en egen Wordpress-installation. Jag tänker inte gå ut publikt  med några namn eller ens medlemsnamn, men faktum är att på sistone så har intrångsförsöken ökat – och då pratar vi utav våra egna medlemmar! Kul va?

Alla system har sina brister, och allt går att “nå” om man så vill och har den kunskapen. Men – det finns vissa saker som många utav dessa finniga h4ck3rs (hackers, som vi normala människor uttalar) ofta glömmer bort: Loggar! Ja, i princip allt man gör på en sajt loggas, framförallt filöverföringar, installationer, inloggningar mm.

En av de stora anledningarna till varför nya medlemmar tills vidare får vänta – är att EN viss medlem (ja, du vet vem du är), tagit sig friheten (eller äran om du nu vill känna dig stolt) att komma åt alla filer i ROOT:en på vår server, överfört i princip samtliga .PHP filer till sin dator och troligtvis (skulle inte förvåna mig) börjat smida planer på att köra en  COPY->PASTE hemsida under egen domän. Troligen har du också snappat upp lite lösenord, epostadresser mm… Spam here we go?

Coolt…

Men vet du vad? Vi har loggarna, vi har din IP adress, därav din hemadress samt ditt namn och personnummer :) Vi väntar på svar från dig innan vi går vidare med ärendet… Och ja, ditt konto är borttaget.

Lika coolt nu, eller?

Så vad händer nu då, undrar ni…

Vi har redan påbörjat en process där vi manuellt kommer att gå igenom konto för konto. Konton som bryter mot våra villkor och konton som i över huvud taget inte ens använts sedan starten (ja det finns många utav dessa av någon anledning) kommer att avaktiveras.

Därefter kommer vi jobba med att förbättra säkerheten, förändra lite rättigheter och kanske blir vi tvungna att begränsa er när det gäller att skräddarsy sina medlemsbloggar. Saker och ting måste helt enkelt strypas åt. Visst är det trist, men minst lika nödvändigt.

Slutligen… Vi vill inte sätta något exakt datum på när vi öppnar registreringarna igen. Vi vill först få saker gjorda rätt så vi slipper fler sådana missöden. Tills dess ser jag fram emot att få höra vad ni tycker om det hela. Om någon för en gångs skull vill kommentera eller påpeka något angående detta inlägg eller vår tjänst, så passa på nu.

MVH
Martin
BettingBloggen.com

En spelbok med flera ansikten – ge oss förslag!

Utvecklingen av BettingBloggens gratistjänst “Spelbok för alla” har trots lite tidsbrist knappast stannat av! Nya funktioner dyker med jämna mellanrum upp och småbuggarna blir bara färre och färre. En första version av en snabb “Översikt” i statistiken har lagts till främst för att både ge spelbokens ägare samt dess besökare en sammanfattad överblick på hur spelformen ligger till den närmaste tiden. Översikts-sidan är fortfarande inte komplett men fungerar redan nu rätt bra för att enkelt få en uppfattning om spelaren.

Något vi för tillfället bland annat jobbar på är analys-delen där flera nya grafer & beräkningar snart dyker upp.Vi har själva känt att det saknas en del automatiserad “analys” i statistiken. Framförallt en lättöverskådlig analys som snabbt tar fram vad man är bra på och vad man är mindre bra på – vilka spel ska man hålla sig till och vilka bör man undvika för att plussa i längden? Samtidigt är det alltid nyttigt med varierande “topplistor” över alla spelsätt och kategorier. Analysdelen kommer även innehålla grafer med prognoskurvor på hur ditt spelande bör se ut framöver enligt de hittills uppnådda resultaten.

För att framhäva våra medlemmars spelböcker och bloggar på ett effektivare sätt har vi också börjat med att publicera medlemmarnas statistik och dagens spel på vår förstasida. Förutom den nuvarande listan på era “dagens spel” så kommer vi även att lägga till fler topplistor och jämförelser – både för att öka antalet besökare till medlemmarnas bloggar samt göra bettingen lite mer spännande och utmanande för er alla!

Men vad hände med den automatiserade rättningen av spel samt den planerade valuta-funktionen? Jo, vi håller fortfarande på att finslipa framförallt autorättningen av spel då vi märkt att funktionen ännu är lite för långsam för att lanseras. Vi blir tyvärr tvungna att delvis skriva om funktionens kod men vi hoppas på att ha den klar inom närmaste tiden. När det gäller valutafunktionen så kommer den lanseras i samband med lanseringen av vår engelska motsvarighet till BettingBloggen – vilket är planerat till någon gång under november. Mer om detta inom kort! :)

Nu tänkte jag ta upp det som inlägget egentligen skulle handla om – nämligen design! Vi har sedan länge tillbaka haft planer på att bygga in flera olika stilmallar som skulle variera utseendet på era bloggar – och nu när medlemsantalet sträckt sig en bra bit över 100 (räknat på både publika och privata medlemmar tillsammans) så tycker vi att det är dags att skapa fler ansikten åt våra bloggar!

Många har frågat oss om man kan använda andra Wordpress teman (themes) för sin blogg, och tyvärr måste vi bekräfta att det i nuläget inte är möjligt då hela spelboken är byggd på vårt egna theme. Att integrera spelboken med flera themes skulle innebära flera månaders jobb – vilket vi tyvärr varken har tid med eller prioriterar då det finns viktigare saker att fixa först!

Däremot är det inget som säger att man inte kan lägga till nya stilmallar för att förändra färger, bilder, fonter och spelböckernas “feeling” rent generellt! Det vi planerar nu är alltså att skapa minst 3-5 varierande stilmallar som får era bloggar att se ut mer som ni själva vill!

Till detta behöver vi därmed er hjälp!

Vi vill att ni kommer med förslag på hur ni vill att era bloggar/spelböcker ska se ut när det gäller färger, bilder osv. Har ni några exempel på andra sajter som förebild eller några speciellt utvalda färg-kombinationer och “teman”? Kom med så många förslag som möjligt genom att skriva i Forumet så lovar vi att vi lyssnar och anpassar stilmallarna efter era behov!

För att ger er ett enkelt exempel på hur en stilmall kan förändra sajtens utseende så slängde jag snabbt ihop en aningen förändrad “look” över undersidan Pokerbloggen här på BettingBloggen:

Ett litet exempel på hur stilmallen kan ändra utseendet på bloggen!

Kika in där genom att gå in på http://bettingbloggen.com/pokerblogg eller genom att klicka på fliken “Pokerbloggen“! Tänk vad annorlunda feeling en sajt kan få genom att ändra ett par bilder och några färger!

Som sagt – hjälp oss så hjälper vi er och ju fler förslag vi får desto mer variation kan vi lova framöver!

Diskutera inlägget i vårt Forum - (1) Posts
Click Here

En liten oddsjämförelse!

Såhär inför helgen tänkte vi göra rekandet aningen roligare för våra besökare genom att introducera vår “lilla” inbyggda odds-jämförelse-funktion här på BettingBloggen! Funktionen är verkligen ingen revolution då mängder av sajter använder sig av både liknande samt vissa mycket mer komplexa system – men personligen tycker vi att det alltid är roligare att skapa och använda något eget :)

Ni hittar Odds-jämförelsen här!

Med “oddsjämförelse” menar vi en avdelning som visar kommande matchers odds hos flera olika bolag tillsammans sida-vid-sida för att lättare få en överblick på vilket bolag man helst ska lägga sitt spel på. Precis som Livescore-funktionen så handlar det (tills vidare) endast om fotboll och då främst de största och mest populära ligorna.

Under Odds-menyn hittar ni både en lista på dagens kommande fotbollsmatcher samt en dropdown-meny där man kan lista matcherna efter liga. Matcherna är för övrigt listade efter klockslag för enklare orientering och lättare sökning. Genom att klicka sin in på respektive match får man fram en detaljerad lista på matchens varierande odds hos olika populära spelbolag – ett perfekt sätt att få en snabb överblick på vad dagen har att erbjuda, samt vart man hittar de högsta oddsen!

Vår nya Odds-jämförelse funktion!

Förutom sedvanliga 1-X-2 odds finns även odds-listor på Över/Under, Dubbelchans, Udda/Jämnt samt Halvtid/Fulltid resultat. För närvarande listas upp till 18 olika spelbolag varav de mest populära såsom bet365, Expekt, Unibet, Betfair, Nordicbet osv… men vi jobbar på att få in fler för att göra listorna mer kompletta!

Själva oddsjämförelsen har varit fullt fungerande sedan länge tillbaka, men hittils dold. Vi vet att vi på sistone halkat efter lite med utvecklingen av sajten (framförallt när det gäller nya funktioner i statistiken/bloggen) och vi vet att vi lovat att en massa roliga funktioner ska dyka upp inom kort – men om ni håller till godo ett litet tag till (åtminstone några dagar…) så får ni snart se en massa nya saker här på vår sajt!

Även om statistik-systemet, som både finns på vår huvudsida samt på alla medlemmars sajter, kan tyckas vara omfattande – så är vi lååångt ifrån färdiga! Det finns en hel drös med idéer och funktioner varav vissa nästan är färdiga att lanseras. En hel del tips har kommit från framförallt vår betatestare Iceeman och även från många andra medlemmar – vilket vi är mycket tacksamma för! Vissa småsaker har redan nu förbättrats vilket ni säkert har märkt, men de stora ändringarna är på gång!

Några av sakerna som är på gång och som släpps inom närmaste veckorna är:

- Mer statistisk analys under  “Spelanalys” i Statistiken med nya grafer och nyttiga beräkningar
- Mycket mer alternativ och nya grafer under “Spelstatistik” samt även “Hjälpmedel”.
- Förbättrad navigation och listning av spel och statistik
- Integration av Livescore, odds-jämförelsen och spelboken så dessa fungerar tillsammans
- Automatisk rättning av lagda spel
- Flera olika varierande layouter på bettingbloggarna åt alla våra medlemmar
- Olika valutor i spelboken + massa andra småfunktioner såsom kommisionsavgifter mm.
- Topplistor för medlemmarna, jämförelser mm.

Nyhetsbrev skickas självklart ut så fort något implementeras! Håll tillgodo!

Missa för övrigt inte Henkes rekar inför lördagen, dessa hittar ni i förra inlägget här!

Prova vår nya Livescore, matchinfo och ligatabeller!

Idag introducerar vi en “första version” av vår alldeles egna Livescore! Tack vare samarbete med våra partners har vi fått möjligheten att utveckla ett eget Livescore-gränssnitt som många av er säkert kommer få nytta av!

Vår Livescore innehåller förutom dynamisk tid- och målrapportering även matchinfo över gjorda mål, utdelade gula/röda kort samt tillgång till ligornas tabeller. Samtidigt kan man se både matchhistorik flera dagar bakåt såsom blicka framåt och se kommande matcher de närmaste dagarna. Dessutom går det att skapa en egen favoritlista med valfritt antal matcher och på så sätt endast bevaka de matcherna som är mer intressanta!

Till en början kommer Livescore att behandla fotbollsvärldens alla ligor – men vi arbetar även på att bredda ut innehållet med andra sporter såsom hockey, tennis, basket mm. Vi jobbar för tillfället även på att bredda ut lag/liga/match-statistiken och kunna inom kort erbjuda mycket mer säsongs-statistik under egen meny som kan vara nyttigt att blicka på innan rekarna läggs ;)

Vår alldeles egna Livescore med fotboll från hela världen

Välj bland världens alla fotbollsligor
Livestatistiken sträcker sig över alla länder och fotbollsligor i världen. Välj själv vilket som är mest intressant och det du vill se genom att välja länder i vår meny. Förutom länder kan man även välja de mest aktuella cuperna såsom (tex. Champions League), olika mästerskap samt vänskapsmatcher. 

Live matchstatus
Precis som de flesta Livescore-tjänsterna så handlar det om att kunna övervaka fotbollsmatchernas ställning live och få direkta rapporter vid mål. Förutom målstatus kan man även se vem som gjort målen och vem som utdelats röda och gula kort för varje match genom att klicka på matchens mål-ställning där en meny dyker upp nedanför.

Uppdaterade Liga/Cup-tabeller
Om en match spelas i en liga eller cup kan man även närsomhelst se ligans/cupens poängställnings-tabell genom att klicka på “ Tabell“ till höger om varje match. Observera att det kan finnas enstaka ligor (mindre etablerade) med tabeller som vi ej har tillgång till.

Historik och kommande matcher
Genom att välja datum i drop-down menyn längst upp til höger kan man förutom dagens matcher även se avgjorda matcher flera dagar bakåt samt kommande spel ett par dagar fram. En funktion som givetvis går att hitta lite överallt på nätet - men varför inte bädda in när man ändå har chansen!

Skapa egen Favorit-lista
Vill man endast bevaka ett fåtal matcher eller helt enkelt endast de man spelat på så är det enkelt att skapa en egen favoritlista genom att markera de matcher som ska synas och sedan klicka “Visa Favorit-lista”. Matcher går närsomhelst att lägga till och ta bort från listan.

Flexibilitet
Vill du surfa runt på vår sajt, läsa forumet eller se statistiken i pausen? Inga problem – när du går tillbaka till Livescore-listan så finns dina inställningar kvar och din favoritlista fortfarande tillgänglig!

Prova på och säg vad ni tycker! Kom också ihåg att detta är hittils en “första version” och förbättringar kommer garanterat att göras – speciellt om ni påpekar buggar eller föreslår ändringar!