Current User: Guest Login Register
Please consider registering

Inför kvalmötet Assyriska – Djurgården
Läs tillhörande inlägg

Add a New Topic Reply to Post
UserPost

06:46
4 November, 2009


Martin

Admin

posts 112

Idag påbörjar kvalet till Allsvenskan mellan Assyriska och Djurgården, som jag tror garanterat kommer bli kvällens höjdpunkt för alla fotbollsälskare trots en hel del Champions League gruppspelsmatcher efteråt. Assyriska, som får börja den första kvalmatchen på hemmaplan, kommer troligen få ett stort publikstöd nu när laget äntligen får chansen att återvända till Allsvenskan efter en aningen trög säsong i Superettan.

Om hemmaarenan blir till någon större fördel för Assyriska kan möjligen diskuteras, men med tanke på Djurgårdens svaga insatser på bortaplan denna säsong så kan vi knappast se det som någon nackdel heller. Trots att Djurgården de senaste matcherna visat på god form och också överraskat med att vinna 3 raka mot bland annat Helsingborg så har lagets säsong varit rentav bedrövlig, inte minst på bortaplan som sagt, där man endast vann två gånger och spelat lika många oavgjort.

Man måste visserligen erkänna att Assyriska haft lite medflyt här mot slutet på säsongen och framförallt med sitt sista 3-3 mål i mötet mot Jönköping som tog de vidare till kvalet. Men att ha lite tur – när det väl gäller – resulterar ofta i höjt självförtroende och jag tror knappast att Assyriska tänker sumpa denna chans att ta ledningen inför ett aningen tuffare möte på bortaplan påsöndag.

Jag funderade faktiskt ett tag på att reka på Djurgården, men efter tisdagens besked – att både Mattias Jonson samt Petter Gustafsson missar matchen pga skador – så blev allt lite ovisst. Assyriska ställer upp med sin ordinarie trupp och Stefan Batan kommer troligen få spela , möjligen från start, vilket kan bidra till att matchen blir lite av en känslofylld hatmatch. Att låta Batan spela borde kännas lite surt för DIF då Assyriska lånat honom från DIF i år  – och lyckas han näta ikväll så kommer det garanterat väcka dåliga känslor hos Djurgården!

Kvalmatchen är som tidigare nämnt den första utav två och varje mål Djurgården eventuellt lyckas få in idag är otroligt viktig inför efterföljande möte då DIF får lira hemma. Man kommer troligen främst satsa på att näta minst en boll och förmodligen sikta på åtminstone oavgjort för att förbättra förutsättningarna inför söndagen. Matchbilden är också rätt svår att förutspå, men då backlinjen lär bli skör (i och med skadorna hos DIF) så kan detta öppna upp en hel del för Assyriskas stundtals mycket vassa anfallare.

“Vi går in i kvalet med ett härligt självförtroende” säger Furuseth till DN – och jag har på känn att Assyriska kan fixa detta möte om de lyckas få ett övertag tidigt in i matchen. Att det luktar oavgjort som många påpekar hindrar mig inte heller från att lägga ett spel på 1:an som erbjuds till 2,80 hos Unibet. Flera bolag ligger rätt lika i oddsen där Expekt erbjuder 2,75 och Betfair 2,78. Ingen solklar rek men det finns utan tvekan ett värde då jag absolut inte tänker underskatta Assyriska på hemmaarena – när det som mest gäller!

Assyriska – Djurgården, 1:a odds 2,80 hos Unibet, insats 35 units.

Tänkte också påminna alla om att denna match kan spelas helt riskfritt för 300kr hos både Nordicbet (tack vare vårt unika erbjudande via vår banner högst upp) samt hos Betfair som numer också har samma erbjudande till alla nya kunder! Spela för 300kr och få pengarna tillbaka direkt efter matchen om du förlorar!

Återkommer i eftermiddag med lite tankar och möjligen ett spel inför kvällens Champions League omgång!


Läs tillhörande inlägg

Reply to Post


Reply to Topic: Inför kvalmötet Assyriska – Djurgården

Guest Name (Required):

Guest EMail (Required):

Topic Reply:

Save New PostSmileys

Guest URL (required)

Math Required!
What is the sum of:
6 + 1
   

 
Confused Cool Cry Embarassed Frown Kiss Laugh Smile Surprised Wink Yell