You must be logged in to post Login Register

Kom igång med bloggen och spelboken

UserPost

02:59
31 July, 2009


Henrik

Admin

posts 20

1

Du har bestämt dig för att starta ett konto på bettingbloggen och då är det några saker du bör tänka på att göra innan du börjar på allvar och det är:

Byta lösenord på ditt wordpresskonto.

Detta gör du genom att logga in på ditt wordpress konto via loginknappen. eller gå in på adressen http://dittnamn.bettingbloggen/wp-admin. Väl där inne letar du upp “user” på vänster sida och klickar sedan på “Your profile”. Då kommer du till avdelningen där du kan ändra din profil och lösenord.

Ändra blogg-namnet och “slogan” som visas högst upp på din sida.

Logga återigen in på ditt wordpress konto som tidigare. Välj “settings” längst ned på vänster sida och leta upp “General“. Då kommer du till “General settings”. Där kan du välja vad som skall stå som rubrik och slogan.

Rubriken är ditt underdomännamn (Blog title) och kan ändras.

Sloganen ändras vid “Tagline“.

Vill du att din sida skall synas på google och andra söktjänster?

Du kan välja om din sida skall vara synlig eller osynlig för söktjänsterna. Detta gör du genom att logga in på ditt wordpresskonto, sedan leta upp “settings” längst ned till vänster sedan klicka på “privacy“. Då kommer du till Privacy settings med två alternativ för “Blog Visibility”.

Vill du optimera din blogg för söktjänsterna?

Leta upp “settings” efter att du loggat in på ditt wordpresskonto som ovan, klicka på “All in one SEO”. Där finns det ett flertal alternativ för att förbättra din blogg för att söktjänsterna skall indexera din sida bättra. Bl.a “Home Description” (Beskriv din sida) och “Home Keywords” (lägg till nyckelord, separera med kommatecken)

Vill du skapa flera användare för din worpress login?

Detta gör du genom att logga in på ditt wordpress konto via loginknappen. Väl där inne letar du upp “user” på vänster sida och klickar sedan på “add new”. Då kommer du till avdelningen där du kan lägga till en ny person. Där kan personen få en “role” t.ex Author. Då kan personen skriva inlägga i bloggen och editera dem.

Dags att skriva ditt första inlägg på din egna blogg!

Allt du skriver hamnar på bloggen i tidsordning beroende på när du skrev det. Är du bloggare sen tidigare kommer du att känna igen dig.

Du kan välja att skapa kategorier som t.ex “fotboll”, “hockey” och “krönikor”. Sedan när du skriver ditt inlägg väljer du i vilken kategori som inlägget skall tillhöra. Inlägget hamnar som vanligt i tidsordning på bloggen. Men sedan har du en ruta på din sida som heter “kategorier” trycker du då på fotboll kommer alla inlägg upp som du valt att lägga i kategorin “fotboll” vilket gör det lättare att söka på sina egna inlägg, eller för andra att hitta bara inlägg de är intresserade av.

Allt detta gör du via din wordpress login. Så logga in som du redan har lärt dig. Leta upp “Posts” högt upp på vänster sida” välj “Categories” Här kan du skapa dina kategorier. Category Slug är det som kommer efter / uppe i adressfältet. T.ex dittnamn.bettingbloggen.com/hockey

Nu när du har gjort detta är det dags att skriva det första inlägget. Detta görs i samma meny som för kategorier men välj istället “Add new” i posts menyn till vänster.

Då hamnar du i “Add new post”.

Högst upp skriver du din Rubrik i fältet.

Sedan följer en stor ruta där du skriver ditt inlägg. Här har du en stor meny med olika hjälpmedel för att infoga filmer, bilder och text. Prova dig fram! Ett bra hjälpmedel är “inklippning av text” om du kopierar text så se till att använda “Paste as plain text” (en mapp med ett T på).

När du är nöjd med ditt inlägg ska du lägga till taglines för att optimera ditt inlägg för sökmotorerna, välj tre ord och separera dem med kommatecken i fönstret på höger sida kallat “Post tags”

Nu är det bara att bocka i den kategori som du vill att inlägget skall hamna i och tryck på den blåa knappen “Publish”.


Här följer de vanligaste frågorna och svaren som du behöver kunna för att komma igång med din blogg och spelboken. Hittar du inte svaren här så är det bara att fråga i “Hjälp och support” på forumet eller kolla in FAQ.


Hur lägger jag in ett youtube klipp i mina inlägg?

Vill du lägga in ett klipp från youtube i ditt blogginlägg då tar du helt enkelt länken till ditt klipp på youtube, som finns där under “dela”. Sen lägger du till ett v efter http.

T.ex: httpv://www.youtube.com/watch?v=IEVHt_ngK40


Admin statistik

Hur lägger jag ett nytt spel?

Se till att vara inloggad på ditt wordpress konto.
Klicka på knappen “Admin statistik” i den övre menyraden på själva webbsidan. Välj sedan nytt spel i den undre menyn i gult och fyll i fälten. Hjälp och ordförklaringar finns direkt på sidan till höger om Nytt-spel kolumnen.


Hur lägger jag till en Bookie, spelare, rekare och ny fond?

Se till att vara inloggad på ditt wordpress konto.
Klicka på knappen “admin statistik” i den övre menyraden. Välj sedan bookies i den undre menyn i gult. Här kan du lägga till alla dina bookies och har en överblick över dina bookies.

På samma sätt som ovan kan du lägga till “spelare”, “rekare” och “fonder”.

Spelare kan vara vara du själv eller om ni är flera som spelar med pengarna tillsammans. Rekare kan du lägga till om du använder dig utav någons annans tips och vill bokföra detta för att i framtiden kunna se vilka rekare som har gjort bäst ifrån sig på just de spel du lagt.

Du kan sprida ut dina penar i olika fonder.


Hur lägger jag till en Kategorier, Sporter, och speltyper?

Se till att vara inloggad på ditt wordpress konto.
Klicka på knappen “admin statistik” i den övre meny raden på själva webbsidan. Välj sedan Kategorier, sporter eller speltyper i den undre menyn i gult.

Kategorier kan vara allsvenskan, premier leauge etc. Ett sätt för dig att sortera. Sporter är som den låter olika sporter, simmning, fotboll etc. Speltyper är 1X2, över/under etc.

Vad betyder inställningar i Admin statistik?

Här kan du ändra ditt kontos valuta från Units till SEK eller kr.

Här kan du ändra sajtens utseende.

Din webbsajt kan visas på två olika sätt. Antingen som bettingblogg med dina inlägg + statistik-sidorna (standard), eller endast som statistik-sida om du ej använder bloggen, där endast fliken “Statistik” kommer att vara synlig.

Statistiken kan också göras osynlig för allmänheten (alltså privat), men detta görs under Wordpress-panelen.

Du kan även ändra vad som skall visas i den högra menyn. Antingen blandad statistik eller din egen reklam.

Här kan du även ta bort alla dina spel eller nollställa ditt konto.

Ta bort Alla Spel

Här kan du ta bort alla dina spel, om du tex vill börja om från början. Kom ihåg att detta sker permanent och data som nollställs går inte att återskapa igen!

Det som tas bort:
• Alla levande & avgjorda spel
• All statistik, historik mm.

Det som INTE tas bort:
• Bookies, fonder, sporter, kategorier, spelare mm.
• Blogg-inlägg, blogg-kategorier, pages, inställningar, plugins mm.

Nollställa allt

Här kan du nollställa ditt konto genom att ta bort alla spel, all statistik och alla inställningar du gjort. Kom ihåg att detta sker permanent och data som nollställs går inte att återskapa igen!

Det som tas bort:
• Alla spel
• Alla bookies
• Alla transaktioner
• Alla speltyper, kategorier, fonder
• Alla spelare, referenser
• All statistik, historik mm.

Det som INTE tas bort:
• Blogg-inlägg, blogg-kategorier, pages, inställningar, plugins mm.


Statistiken

När du klickar på “statistik” i den översta menyn kommer du till statistiken över dina bokförda spel.
Den undra gula menyn ger dig olika alternativ. Där du hamnar först är Spelöversikten. Här får du en översikt över alla dina levande och avslutande spel i form av en lista.
Under den gula menyn kommer det även upp flera alternativ beroende på vart du befinner dig.
I Spelöversikten kan du välja att sortera listan efter “Alla spel”, “vinster”, “förluster”, olika tidsperioder och en avancerad sökning bland alla dina spel. Den avancerade sökningen ger dig flera alternativ och du kan verkligen sortera ut det du söker efter bland alla dina bokförda spel.

Till höger om spelöversikten finns “Saldoöversikten” där får du en saldoöversikt i form av en kurva och en lista. Här får du massor av information för varje speldag. Allt från omsättning, utdelning, ROI, dags-netto etc för den aktuella dagen. Saldoöversikten är baserat på ditt totala konto, med andra ord summering av fonder och bookies. Vill du se bookie-utveckling, väljer du det i undermenyn.
I Saldoutvecklingens undermeny finns det även “nettoutveckling”.
I Nettoutvecklingen får du en kurva och en lista presenterad för dig liknande den i saldoutveckling men i och med att detta handlar om netto finns det annan information för dig att hämta här.
Saldofördelningen visar hur du har dina pengar lagda på dina olika bookies i form av ett tårtdiagram och en lista.
Den sista kategorin i “saldoöversiktens” undermeny är transaktioner. Här ser du dina transaktioner till dina olika konton.


Nu går vi vidare till Spelstatistik i den gula menyn.

Här finns det mycket att gotta sig i och det gäller att testa sig fram och utforska. Som vanligt kommer en undermeny upp som ger dig massor av olika alternativ. Här kan du t.ex se vilka sporter som ger bäst utdelning, eller vilka rekare som är har bäst ROI eller bäst nettoutveckling, eller vilka odds intervall som du har mest vinster på. Som sagt finns det massor och det gäller att du utforskar själv.

För varje rubrik i undermenyn kommer det upp en graf och en lista. I grafen har du sedan en dropdown meny med olika alternativ för vad du vill se. Testa!


Till höger om Spelstatistik finns det “Avancerad statistik” i den gula menyn. Här kan du söka i din spelstatistik och sortera efter egna önskemål. Du får upp en graf (med dropdown meny) och en lista.

Avancerad statistik
Klicka på Statistik i den översta huvudmenyn –> Sedan klickar du på Avancerad statistik i den gula undermenyn.
Här kan du sortera din statistik och söka efter exakt det du vill. T.ex endast fotboll (sport), endast 1X2 (speltyp), endast rekare. Eller varför inte söka på alla tre. Så får du upp alla fotboll med speltypen 1X2 av en speciell rekare. Presenteras med en kurva och och lista. Kom ihåg dropdown menyn i grafen, där finns fler alternativ.


Spelkalender
Här har du en egen kalender. För varje dag har du en ruta med information om vad som skett under den dagen. Med antal spel, omsättning, utdelning, Dags ROI och Netto +-. Denna funktion kommer att byggas ut och bli mer omfattande

Du hittar kalendern i Statistik (huvudmeny) > Spelkalender (undermeny).