Registreringen av nya medlemmar tills vidare avstängd. Varför? Jo, läs vidare…

Detta är ett meddelande till alla nya som gamla besökare samt existerande medlemmar på BettingBloggen.com. Nya medlemmar som registrerat sig under lördagen den 20:e mars och framåt, kommer tyvärr att få vänta med att få sina konton aktiverade. Vi fortsätter att ta emot nya medlemmar, men aktiveringsproceduren är stängd tills vidare. Vill ni veta varför så läs vidare…

BettingBloggen startades under maj 2009 och var från början en helt vanlig spelblogg där både jag och Henrik delade med oss av våra speltips för nöjes skull. Ganska snart insåg vi att vi saknade statistik över våra spel, och bestämde oss därför för att vidareutveckla bloggen genom att koda ihop och implementera en “statistik-del” där vi själva kunde bokföra våra spel.

Intresset för mer avancerad spelbokföring växte snabbt och rätt snart insåg vi den stora efterfrågan på publik spelbokföring bland våra besökare. Vi bestämde oss för att bygga ut och bygga om sidan för att möjliggöra registrering av nya medlemmar – helt enkelt för att fler skulle få möjligheten att ta del av verktyget.

I mitten på augusti 2009, efter ett par veckors beta-testning (tack Iceeman), så slog vi upp portarna för “BettingBloggen – En Spelbok och Blogg för alla“. Nätets första gratis-tjänsten med kombinerad spelbok & spelblogg var äntligen igång!

Intresset var visserligen rätt svalt till en början, men efter någon månads kämpande började allt rulla på och nya medlemmar tillkom dagligen. Fram tills idag har BettingBloggen totalt haft över 900 registreringar, varav över 600 ännu idag är aktiva medlemmar, både publika och privata.

Intresset bland allmänheten har växt och är nu större någonsin. Inte bara tack vare tjänsten utan kanske främst tack vare alla duktiga medlemmar  som dagligen levererar fina speltips åt besökarna i sina bloggar. Besökarantalet stiger, sidan etableras samtidigt som det sakta byggs ut och optimeras….

…men tyvärr så finns det “inget gott som inte har något ont med sig”. Jag har 2 punkter jag vill ta upp. För det första:

1. De ständiga klagomålen.
Vi vet att det fortfarande förekommer buggar i systemet och vi vet att servrarna ibland blir totalt överbelastade under korta perioder. Vi vet att vår webbplats under vissa dagar är väldigt seg, och vi förstår om det är irriterande.

Men…

Det de flesta faktiskt glömmer bort är att vår tjänst faktiskt är G R A T I S - hur man än ser på det hela. “Reklam, erbjudanden och affiliatelänkar” – tänker ni. Javisst, de finns där av en anledning. Men jag kan vara helt ärlig och säga hur det i verkligheten ligger till: Ekonomiskt sett är BettingBloggen en enda förlustaffär för oss.

Driftkostnader, tid i underhåll, ständig utökning av serverkapacitet och support betalar aldrig av sig. Visste ni förresten att precis ALLA medlemskonton skapas (av flera skäl) manuellt? Processen tar ett par timmar pga. begränsningar i servrarna, men bortser man ifrån väntetiden så tar varje medlem ca 15 minuter (i arbetstid) att aktivera. Multiplicera det med 900+ så förstår ni vad jag menar…

Att blogga om spelrekar har alltid varit ett väldigt otacksamt jobb, de flesta spelbloggare känner nog till detta. Men att upprätthålla en gratistjänst är inte alls roligare. Tvärtom. Ibland undrar man vad vissa egentligen förväntar sig utav denna sajt. Vi är inget företag. Visst tillhandahåller vi en gratistjänst, men vad är det som egentligen säger att saker “bara måste” fungera till 100%? Eller om man ska ta det steget längre och gå den hårda vägen – vad är det som säger att vi “måste” utveckla sajten efter just dina behov?

Vi har sedan augusti 2009 lyssnat på er och försökt förbättra tjänsten. Många funktioner har tillkommit och många buggar har fixats. Vi har stått för personlig support via e-post i princip dygnet runt och vi har skräddarsytt vissa konton efter personliga behov.  Men är det någon som egentligen är nöjd så här långt?

Ta mig inte fel nu. Vi förväntar oss ingen eloge för vårt jobb. Men visst har det värmt lite om hjärtat när några av våra medlemmar personligen e-postat och tackat oss för en bra tjänst. Vi har fått… exakt 8 sådana mail… totalt. Räknar man bort alla som kontaktat oss om hjälp, så är resten i princip bara klagomål.

Tro mig, det var verkligen inte det vi hade väntat oss vid lanseringen av vår unika tjänst. För – ja, än så länge är tjänsten rätt unik. Nej, vi är inte spelboken.se och har aldrig försökt konkurrera med den sajten heller. Komiskt nog så har vi haft Spelboken.se´s ägare som medlem här hos oss… Coincidence?

Och som en sista notis: Nej, det var aldrig meningen att göra allt detta för att tjäna pengar. Det är det fortfarande inte. Vi brinner för betting och det är därför vi sysslar med det samtidigt som vi delar med oss av en tjänst som faktiskt många behöver.Vi har planer på att fortsätta, men det är inte alls lika kul längre när man allt som oftast får skit för mödan.

Och när vi ändå pratar pengar… Om vi nu ska satsa på en hundraprocentig stabil tjänst som ingen kan klaga på, med 24/7 support, 100% uptime och bättre prestanda – ja då pratar vi om en egen dedikerad server och fler administratörer. Det kostar… mycket mer än vad det smakar…

Och hur löser man detta då? Jo, en betaltjänst. Men… det vill vi väl inte ha, eller hur? ;)

Nåja, ni förstår förhoppningsvis vad jag försöker säga… Över till den andra punkten:

2. Missbruk och villkor som ignoreras.

Det var tyvärr bara en tidsfråga innan opålitliga personer skulle inse “potentialen” i att få tillgång till en egen Wordpress-installation. Jag tänker inte gå ut publikt  med några namn eller ens medlemsnamn, men faktum är att på sistone så har intrångsförsöken ökat – och då pratar vi utav våra egna medlemmar! Kul va?

Alla system har sina brister, och allt går att “nå” om man så vill och har den kunskapen. Men – det finns vissa saker som många utav dessa finniga h4ck3rs (hackers, som vi normala människor uttalar) ofta glömmer bort: Loggar! Ja, i princip allt man gör på en sajt loggas, framförallt filöverföringar, installationer, inloggningar mm.

En av de stora anledningarna till varför nya medlemmar tills vidare får vänta – är att EN viss medlem (ja, du vet vem du är), tagit sig friheten (eller äran om du nu vill känna dig stolt) att komma åt alla filer i ROOT:en på vår server, överfört i princip samtliga .PHP filer till sin dator och troligtvis (skulle inte förvåna mig) börjat smida planer på att köra en  COPY->PASTE hemsida under egen domän. Troligen har du också snappat upp lite lösenord, epostadresser mm… Spam here we go?

Coolt…

Men vet du vad? Vi har loggarna, vi har din IP adress, därav din hemadress samt ditt namn och personnummer :) Vi väntar på svar från dig innan vi går vidare med ärendet… Och ja, ditt konto är borttaget.

Lika coolt nu, eller?

Så vad händer nu då, undrar ni…

Vi har redan påbörjat en process där vi manuellt kommer att gå igenom konto för konto. Konton som bryter mot våra villkor och konton som i över huvud taget inte ens använts sedan starten (ja det finns många utav dessa av någon anledning) kommer att avaktiveras.

Därefter kommer vi jobba med att förbättra säkerheten, förändra lite rättigheter och kanske blir vi tvungna att begränsa er när det gäller att skräddarsy sina medlemsbloggar. Saker och ting måste helt enkelt strypas åt. Visst är det trist, men minst lika nödvändigt.

Slutligen… Vi vill inte sätta något exakt datum på när vi öppnar registreringarna igen. Vi vill först få saker gjorda rätt så vi slipper fler sådana missöden. Tills dess ser jag fram emot att få höra vad ni tycker om det hela. Om någon för en gångs skull vill kommentera eller påpeka något angående detta inlägg eller vår tjänst, så passa på nu.

MVH
Martin
BettingBloggen.com
17 Kommentarer på “Registreringen av nya medlemmar tills vidare avstängd. Varför? Jo, läs vidare…”

  robbson11 skrev:

  Tjena!

  jag fattar precis hur mycket tid och arbete ni lägger ner, måste ge en kraftig eloge för det. Och att det är en gratis tjänst är suveränt i tider när i princip allt kostar pengar.
  Så hoppas att ni kan lösa era problem och komma ifrån krångel från “egna” medlemmar.
  Så tack för infon och lycka till nu,tror att det blir bra i slutändan med många nöjda tacksamma medlemmar.

  Have a nice day!!

  Robbson11

  tinken skrev:

  mkt bra skrivet, fick lära mej redan som barn att man inte klagar på sånt som är gratis.
  Sajten har inte mer problem än andra sidor på nätet så det finns inget att klaga på.

  Ni ska ha all beröm som går att få för att ni orkar hålla på med detta, tror att minst 99% av oss som är
  här uppskattar det (resterande 1% blir aldrig nöjd!)
  fantastiska arbete ni lägger ner på kvällar och fritid.

  Tyvärr så är det så att man visar sin uppskattning alldeles för sällan när man får saker gratis, hoppas
  du/ni blir bombade med inlägg från oss alla som uppskattar det arbete ni gör.

  mvh från ett soligt norrland / tinken

  Yuppieleif skrev:

  Hej

  Jag tycker det är för tråkigt när det är en del (småungar)som alltid ska gnälla och inte inser att många som delar med sig av tips och håller igång en sån här bra sida, gör det på sin fritid.
  Men det stora flertalet tycker nog att det ni gör är väldigt bra så försök blunda för dom här omogna typerna som inte förstår bättre.
  Jag uppskatter i alla fall vad ni gör.

  Hälsningar/Leif

  Nisse skrev:

  Ett alldeles utmärkt författat brev till oss användare! Stort tack för en utmärkt site.

  //Nisse

  Ps. Ingen saknar kon förrän båset är tomt

  Jocke skrev:

  Hej,

  Vill stämma in i hyllningskören och tacka för en utmärkt sida/tjänst! Är själv webbutvecklare och vet hur mycket man uppskattar ett tack eller en klapp på axeln, vilket sker alldeles för sällan.

  En liten undring ang de filer och eventuelle e-postadresser och lösenord som den illvilliga medlemmen förmodligen roffat åt sig. Hur ligger det till med kryptering etc. av exempelvis lösenord?

  //Jocke

  Iceeman skrev:

  Hej!

  Som tidig betatestare av sajten kan jag intyga att Bettingbloggen.com är unik! Den har en otrolig potential att bli betting-communityns bästa sida. Från början till slut har Martin mfl. på BettingBloggen varit mig behjälplig och snabbt implementerat funktioner och rättat de fel som påträffats.

  Det är inte utan att jag känner mig lite träffad. Jag tillhör skaran som har klagat och inte tackat för den fina servicen som ni ger. Lite roligt är det också att jag själv råkade ut för samma sak som “rekare”, ändå gör jag samma sak själv, hehe.

  Mitt förslag är att ni tar betalt för sidan. Ser ingen anledning till att Sveriges, ja kanske världens bästa betting-sida skall vara gratis längre? Ta en enkel hunka + moms så får ni inte bara igång en ekonomi kring det hela utan också seriösa användare och stämningen blir trevligare!

  Tack för en bra sida och det enorma arbete ni lägger ner!

  Mvh
  Iceeman

  Iceeman skrev:

  Lösenorden är krypterade

  Kimsalabim skrev:

  Nu skäms jag, riktigt tråkigt att man inte kommer sig för att ge er cred förrän man får kastat i ansiktet att man inte gör det… Förlåt att man beter sig som en bortskämd skitunge…

  Pason skrev:

  Tack för en mycket fin sida och för ert bemötande i början när allt var nytt. Ni har lyssnat på förslag, ibland genomfört dem och annars gett någon kommentar.

  Lycka till i jakten på missbrukarna!

  Mvh
  Pason

  Dennis skrev:

  Alltså allvarligt varför ska folk vara så dumma att göra sånna grejer kan dom inte bara en egen sida, JAG HATAR HACKERS så är det bara.

  OCH en till grej varför ska folk KLAGA på en sån jätte fin SIDA som Martin och Henke satt upp och gjorde helt själv, det tar faktiskt på krafterna och jag skulle faktiskt aldrig klaga på sånt fan va dålig stil av er människor som gjort det, man ska tacka Martin och Henke, Dom har gjort ett jätte fint jobb med sidan…

  jag håller med Iceeman som han skrev i en av kommentarerna där uppe att Martin o Henke borde ta betalt för sidan på nått sätt tycker man det

  Mvh
  Dennis :)

  Forza skrev:

  Mycket bra skrivet! måste säga att detta är fantastisk sida vad jag sett hittills.. Man kan få fram mkt fin statistik och grafer på nästan allt. Själv har jag inget konto här, jag bokför på annat ställe, men kommer att gå över till bettingbloggen när nästa säsong drar igång i augusti!

  Den enkla lösningen på gnällproblemet är precis som spelguden iceeman säger; Ta betalt för tjänsten, inga konstigheter. Ni slipper allt lösdrivet folk som förmodligen går på barnbidrag och inte har råd med en medlemsavgift på nån hundring

  mvh

  M skrev:

  Martin:
  jag betalar mer än gärna för eran fantastiska tjänst och arbete!

  När det gäller tillhandahållande av tjänster så kan jag inte förstå, lika lite som kritiken till Iceeman, hur man är funtad när man gnäller, skäller och kräver. Stick härifrån till en tjänst där allt du vill ha finns istället då.
  Återkoppla gärna när du hittat det stället.
  Förmodligen felkoppling i kontoret eller alldeles för mycket pot intaget hos vissa.

  Problemet med dataintrånget – polisanmäl.

  Och till kvällen lirar vi:
  http://guideen.bettingbloggen.com :-)

  //M

  Viktor skrev:

  Bästa bettingsidan ever!! Tycker som Iceeman, inför en avgift för att få använda den här proffsiga sidan.

  macin skrev:

  Tack för en fin sida, och ett extra tack till dom fina spelen ni lagt ut.

  Ta betalt för sidan, så kan jag garantera att stämningen kring medlemmerna kommer öka, dessutom bör whine och diverse klagomål minska kraftigt när man slussar iväg folk som inte nöjer sig med en gratistjänst som håller enormt hög klass.

  Over and out

  Mvh
  Niklas

  Mattias skrev:

  Hej är ny här, tycker ni skulle kunna ta en mindre slant för denna sida, för er egen skull sen dom som verkligen klagar på en sådan sida är oftast för dumsnåla att vara här så då blir ni av med dom som gnäller och klagar

  Peter skrev:

  Många tack för en fantastisk sida

  Martin skrev:

  Vi tackar för alla härliga kommentarer, de värmer gott just nu!

  Ledsen att man svarar så sent, men som jag nämnde i en kommentar under senaste inlägget så beror frånvaron/pausen inte bara på ovanstående problem utan även pga privata, aningen tråkiga, skäl just nu…

  Vi strävar efter att komma igång med både utvecklingen, nya medlemmar och annat inom kort. För tillfället så har vi inga planer på att ta betalt för tjänsten, men kommer att se över möjligheten med små frivilliga donationer, vilket eventuellt skulle kunna hjälpa oss med att flytta till piggare servrar och få sajten stabilare.

  Visst finns det fördelar med betalalternativet, men jag ser personligen minst lika många nackdelar – framförallt då sajten till en liten del fortfarande brister när det gäller småbuggar.

  Slutligen, vi tackar för ert tålamod och hoppas att ni orkar ge oss en vecka till eller så – vi återkommer så snart vi kan!

Nyhetsbrev
Prenumerera på våra nyhetsbrev och håll dig uppdaterad med senaste nytt på BettingBloggen

E-post:
Registrera Avregistrera
Spela på bet365 idag!
Våra Publika Medlemmar
Spelbok/Blogg
Spel
Netto
ROI
  Listar de 50 senast aktiva medlemmarna
Gimli 
38
+24741
143%
3
-24
91%
1
-25
0%
jason 
12
+18
160%
619
-189
89%
621
-332
99%
400
-41
96%
453
-727
99%
201
-305
90%
716
-292
98%
178
+59264
157%
1405
+427
109%
388
-29314
88%
27
+4014
145%
300
-370
95%
194
+30464
112%
10
+8206
291%
2250
-1289
94%
Ashiri 
88
+169
107%
MacB 
39
+200
156%
18
+138
115%
88
+794
109%
109
+16003
108%
87
+7417
115%
Pete 
239
+699
101%
178
+27
100%
1069
-2741
98%
44
+303
139%
umebon 
5
-1
86%
Bobrov 
1103
+5999
105%
A$$AR 
464
-267
91%
380
+43018
116%
Åberg 
8
+880
154%
574
+630
100%
195
-781
88%
23
-2
97%
41
-1147
92%
8
+6387
369%
38
+560
127%
396
-3114
97%
Statistik
  Aktuellt saldo:  2493.67 units
  Levande spel:  Inga (0.00 units)
  Totalt netto:  0.00 units

  Totalt avgjorda spel:  0
  Vunna spel:  0
  Förlorade spel:  0
  Träffprocent:  0.00% (0 av 0 spel)
  Snittodds vinst / total:  0.00 / 0.00
  Omsättning:  0.00 units
  Utdelning:  0.00 units
  ROI:  0.00%

Vårt Bloggarkiv
Våra Kategorier
Sök efter inlägg
Stöd BettingBloggen
Hjälp oss med driften av BettingBloggen genom att Donera.

BettingBloggen sluter ett 24 månaders avtal med svenska Bahnhof om dedikerad server. Ni som vill kan nu hjälpa oss helt frivilligt med fortsatt drift av vår kostnadsfria tjänst!
Läs mer här
Erbjudanden
Spela på Champions League med 100% Bonus på bet365

Bet365's fantastiska Europafotbolls-bonus inkluderar de bästa nationella ligorna i (...)
Läs mer här
Partners