Det var nära måste jag säga. Så nära att det rentav blev obehagligt mot slutet! Förmodligen de jobbigaste 80 minuterna många av oss varit med om i år… Sist ödemötet mot Ungern och nu detta!

Här hade vi dukat upp med pizza, popcorn och öl. Två laptops (!) redo med rullande liveodds och två förväntansfulla grabbar som redan hade målat upp målfesten i förväg. Henke och jag satt länge och velade om -2 handikappsspel på Sverige, vi såg inget annat än enkel vinst i sikte. I sista stund ångrade vi oss och lät matchen förbli kvällens underhållning – för en gångs skull utan pengar på spel!

Sen kom matchen igång… seg start, ett totalt omotiverat Sverige och ett spel som mer eller mindre hör hemma i damfotbollen (ta inte illa upp nu, tjejer…jag är bara ärlig). Minuterna tickar – inget händer. Småchanserna ger ingen utdelning och offensiven ligger i dvala. Matchen lika seg som popcornen som mer och mer började smaka ogräs. I takt med att spelet blev alltmer oinspirerande så kändes oddset desto mer intressanta! 1.25 på Sverige i halvtid och nu började tankarna snurra kring ett litet spel trots allt!

Andra halvlek rullar igång. Chanserna dyker upp men förhoppningarna blir bara mindre och mindre. Nu hade liveoddsen totalt ätit upp vår uppmärksamhet. 1,40 på Sverige efter ca 55 spelade – nu händer det grejer! Inte för att något Svenskt mål hängde i luften, men det kändes mer och mer som att vi började ta matchen på allvar. Samtidigt som läge efter läge går i spill så börjar Malta också visa att de faktiskt kan spela fotboll…ibland. Frustrationen sätter igång i det Svenska laget och vi hamnar i en obalans. Efter ett ruskigt läge för Malta, 65 minuter in i andra och en skrämmande hörna på gång så har bet365 helt plötsligt boostat upp oddset på 2:an till 1.50! Nu kunde vi inte längre hålla oss ifrån ett spel. Suget blev bara för stort :) 1.50 på bet365 bokades på Sverige med insatsen 35 units.

Men inte såg det ljusare ut precis… Här hade man hoppats på att matchen vänder men istället springer svenskarna förvirrade och tappar bollen på egen planhalva mer än en gång… bet365 börjar ana skräll…1.60… 1.70… 1.80… 1.90… Allright, vi kanske gjorde ett misstag. När 75:e minuten hade tickat förbi så var Sverige uppe i 2.05 och nu kändes allt vara j*vligt tungt – inte pga livereken – men själva faktum att vi kanske inte ens får uppleva VM fick åtminstone mig att tappa både humöret och ölen rakt ner i mattan.

Vi närmar oss 80:e… Sverige får en kick. Helt plötsligt spelar vi offensivt, kämpaglöden är tillbaka och matchen får ett helt annat tempo. Precis som mot Ungern så tar desperationen och stressen över. Sverige spelar för att överleva och bollen får snurr för första gången denna match. Resten är historia som förmodligen alla redan känner till…

Ja, det var ett riktigt skitmål. Ett självmål. Ett mål man verkligen inte kan vara stolt över. Men hade det inte varit för den plötsliga offensiven som från ingenstans dök upp så hade det heller aldrig hänt! Vi vann! 3 poäng avklarade och VM hoppet är tillbaka! En helt sanslöst skön känsla!

Nåja, trots att man återigen blir grymt besviken på Sveriges spel så tycker jag ändå att vi måste få tacka de för de sista 10 minuterna. Det är när allt verkar som mest hopplöst, när pressen är som störst och desperationen tar över som Sverige spelar som bäst! Vi kan när vi måste, det har vi redan bevisat tidigare, men att det alltid ska ta så lång tid för våra grabbar att inse det…

Hursomhelst, 35 units blev 52,5! En ny grön prick vi verkligen behövde efter förra veckans missöden. Visst hade det varit roligare om man kunnat vara iskall och väntat in 80:e minuten då oddsen låg över 2, men i efterhand kan man alltid spela klok… Det blev heller inget Live-inlägg då stressen var för stor, så vi får be om ursäkt för detta. Live-spel är något som annars hör till ovanligheten hos oss, men denna gång kunde v