Dagens spel på elitserien i ishockey

Efter att ha avnjutit sista omgången av Champions League är det åter dags att vända blickarna mot elitserien i hockey. Det är full omgång och något intressant drag skall man nog kunna hitta.

Färjestad – Skellefteå
Skellefteå är ordentligt på nedgång och har fem förluster på de fem senaste (två i SD). De har även problem med målskyttet då det endast blivit ett mål på de tre senaste matcherna. Färjestad tycker nog att det skall bli skönt att spela hemma efter två misslyckade bortamatcher. Historiskt sett brukar Färjestad vinna hemma mot Skellefteå och mycket talar för det även idag. Färjestad med Dragan mot skellefteåFärjestad har svårt för de tippade topplagen men brukar klara av att slå mittenlagen på hemmaplan. Både Unibet och Expekt erbjuder 1.90 på ettan vilket känns spelvärt.

Södertälje – Linköping
Det är nattsvart för Södertälje som radar upp förluster i viktiga bottenmatcher och nu kommer topplaget Linköping på besök. Jag skulle inte bli förvånad om Södertälje plockar poäng i denna match, när man minst anar det brukar de blixtra till på hemmaplan och ta poäng då det är som minst troligt. Men det som är mest troligt är ändå att Linköping tar ännu en seger då SSK endat har tagit en poäng på dem fem senaste matcherna. Det är som natt och dag mellan dessa lag då Linköping har tagit hela 12 poäng på de fem senaste. Det är även ett frågetecken för Södertäljes Linus Videll vilket är ett avbräck för SSK. Linköping ger runt 1,80 men jag avstår på magkänsla.

Djurgården – Rögle
Djurgården imponerar mer och mer och tar poäng efter poäng, 8 pinnar på de fem senaste.Djurgården med Ragnarsson i spetsen mot ännu en seger? För Rögle är det ungefär lika mörkt formässigt som för Södertälje och Skellefteå. Rögle testar Jürgen Penker i mål vilket kan ge ett uppsving, men allt talar för DIF i denna match. Djurgården seger ger i runda slängar 1.60 (1.65 hos Expekt).

Brynäs – HV71
Här känns utgången oviss då båda lagen har kapacitet att vinna. Fin formkurva för Brynäs som har gjort mycket mål mot slutet och har tagit hela 12 poäng på de fem senaste matcherna. Markström är het i målet och inga skador som oroar, det är helt enkelt glada tongångar i Brynäs för tillfället.
HV71 är förmodligen Sveriges bästa lag men fick sig en knäpp på näsan utav Modo som vann med 4-1 senaste när de gästade HV. Matchen känns allt för oviss för att tippa och oddsen är jämna, Brynäs ger 2.50 hos bet365 och HV71 seger ger 2.35 hos Expekt.

Modo – Frölunda

Skall Modo ta ännu en tre poängare och avancera i tabellen. Mycket handlar självklart om Peter Forsberg, men Modo har visat att de klarar sig utan honom då Näslund ger extra kraft till resten av laget med sin närvaro. Markus Näslund leder sitt Modo
Frölunda imponerar inte på mig och är väldigt upp och ned, kommer Ulf Dahlén sitta kvar om poängen inte ramlar in snart? Skall dock säga att Frölunda har börjat plocka lite poäng sista tiden och i en tajt tabell kan de snabbt avancera. Men det har blivit lite mycket oavgjorda matcher sista tiden. Noterbart är att Frölunda inte vunnit borta sen den 17 Oktober och det var mot Rögle. Skadeläget är inte heller positivt i Göteborgslaget och frågan är hur stämningen är i laget, luktar etta här. Modo ger 2.00 ggr degen hos exempelvis Expekt.

Luleå – Timrå
Tycker nog att det är dags för Luleå att ta en hemmaseger här då det varit rätt tungt sista tiden. Timrå är på uppåtgående men frågan är hur skadeläget drabbar dem och om Challes frånvaro är negativ? Denna match känns också lite oviss och kan gå lite hur som helst. Formmässigt lutar det åt Timrå, men Norrlandsderby och allt tjafs i Timrå med blindtarmar och andra skador oroar. Avstår spel. Luleå ger dock runt 1.90 hos bet365 för den som vill testa.

Powerplay förslag:
Färjestad – Skellefteå 1 (Spikar Färjestad, vintermörker i Skellefteå)
Marcus Paulsson – Jimmie Ericsson 1 x (Brukar köra enkelkryss, men eftersom jag tror på FBK garderar jag ettan)
Brynäs – HV71 1 x 2 (Omöjligt att gissa)
Djurgården – Rögle 1 (Spikar DIF, nattsvart i Rögle)
Luleå – Timrå  1 x (Dags för Luleå att ta poäng hemma, lite oroligt i Timrå)
Modo – Frölunda 1 x (Frölunda inte vunnit borta sen 17 Oktober, kryssar mycket just nu)
Södertälje – Linköping 1 x 2 (Magkänslan säger oviss, egentligen lutar det åt 2:an 1x ger extra krydda på oddset)
Linus Klasen – Jan Hlavac x 2 (Klasen har visserligen gjort många mål för SSK, men känner oro för Hlavac här)

144 rader x 5 kr = 720 kr

Det var allt för idag! Har du inte testat Nordicbet är det dags nu! Spela för 300 kr riskfritt och få pengarna tillbaka på ditt första spel om du förlorar.
Observera att Nordicbets erbjudande är exklusivt via BettingBloggen och ni kan endast ta del utav det riskfria spelet genom att klicka på bannern här nedan:

Vill du vara med och spela en pokerturnering om en resa till Spanien? 25 poäng räcker i Bettingmania denna vecka. Jag själv var extremt nära igår att sätta en 327 oddsare i tävlingen och hade då klättrat i leaderboarden. Hade en trippel med endast resultat: 1-1 Standard L, Rätt – 2-0 Inter Rätt – 2-0 Olympiacos, FEL (blev 1-0).
Läs mer om tävlingen här. Kolla även in julkalendern som kommer med dagliga erbjudanden.
2 Kommentarer på “Dagens spel på elitserien i ishockey”