Måndagen bjuder på en helkväll med fotboll!

Trevlig måndag med massa fotboll att se fram emot, och trevligare kan den bli om dagens rekar sitter och suddar ut eftersmaken av helgens missöden hehe… Kan inte direkt säga att lördagsspelet på Milan var så smart såhär i efterhand, men jag trodde ändå aldrig att de skulle låta sig förnedras till den grad! Nåja, vi lägger helgen bakom oss och siktar mot kvällen!

Mycket Allsvenskt idag och helt ärligt så har jag sen i morse varit mäktigt sugen på att spela på alla fyra matcherna. Trots att Henke inte riktigt höll med denna gång så väljer jag att spela på alla dessa för ovanlighetens skull ;) Får väl ta smällen i värsta fall hehe…

Brommapojkarna fick sist storspö på bortaplan mot Häcken men är i övrigt rätt starka på hemmaplan. Motståndet har varit rätt tufft de senaste mötena men idag möter de ett svagare Örgryte som lyft sig en aning ur sin långa svacka, vann överraskande mot Malmö sist, men vars bortastatistik fortsätter att dala. Spelar vinst för BP. Tycker det känns spelbart åtminstone ner till 2.00.

Brommapojkarna – Örgryte, 1:a till odds 2.05 på Expekt, insats 35 units.

I mötet mellan GAIS och Djurgården ser jag ungefär samma trend där Djurgården är inne i sin förmodligen djupaste svacka någonsin. Alla vet att laget är i kris och självförtroendet är säkerligen i botten, trots en godkänd insats mot IFK Göteborg för en vecka sedan. Det är visserligen bara en tidsfråga om när stockholmsgrabbarna lyckas komma på spår igen, men att fixa det borta mot ett GAIS kanske inte är det optimala förhållandet. Djurgården är laget som släppt in flest mål i Allsvenskan, totalt 38 st – och 30 utav de är insläppta på bortaplan – vilket talar för en viss trend… GAIS är nog mäktigt sugna att ta en tredje raka seger och lyfta sig från botten, precis som BP. Vi anar hemmavinst igen!

GAIS – Djurgården, 1:a till odds 2.00 på bet365, insats 35 units.

Helsingborg har halkat efter rätt rejält, tappat placeringar match för match och inte tagit tre poäng sedan 3:e augusti. Idag spelar man borta mot ett sargat Malmö som förutom ett riktigt dåligt spel på sistone även saknar en hel del spelare, bland annat Johan Dahlin, Daniel Andersson, Dejan Garaca och Miljan Mutavdzic. Matchen anses också som väldigt viktig för Helsingborg då risken finns att man snart inte hinner jobba sig upp i toppen igen. Vinner man inte denna omgång kan det bli frågan om det ens finns någon chans till guld nåmer. Även om spel på Helsingborg kan tyckas vara mer av en chansning så känns värdet mycket högt. Trots en del skador och avstängningar så är laget klart mycket starkare. Odds 3.25 på Unibet, 3.20 på bet365 samt 3.15 på Expekt känns mer än spelvärda med tanke på matchens viktiga utgång för Helsingborg. Vi spelar:

Malmö FF – Helsingborg, 2:a till odds 3.25 på Unibet, insats 35 units.

Väljer också att spela en 1:a på Örebro mot Gefle. Örebro är klart i form och känns starkare inför idag då Gefle saknar flera viktiga spelare. Läs en bra analys inför matchen i Erik Braatens blogg!

Örebro – Gefle, 1:a till odds 1.95 på Expekt, insats 35 units.

Slutligen ryggar vi ännu en gång Braxingen.se och spelar på Syrianska IF Kerburan borta mot Västerås SK. En mycket bra analys som jag rekommenderar alla att läsa här.

Västerås SK FK – Syrianska IF Kerbura, 2:a till odds 3.10 på Expekt, insats 35 units.

Ovanligt mycket spel idag… men oj så spännande måndag :)

Norska Tippeligan: Molde klart underskattat!

Tycker jag finner klart värde i matchen Vålerenga – Molde, Norska Tippeligan. Molde som praktiskt taget kör över motståndet som en ångvält just nu är i bra form och borde spela hem 3 nya poäng idag! De vinner åtminstone 6 eller 7 av 10 sådana matcher. Trots en smått överraskande bortaförlust mot haltande Viking så visade Molde sist i helgen att man inte längre har långt kvar till att hota Rosenborg i toppen. Det blev 3-1 hemma mot Ålesund och vinsttrenden samt självförtroendet är återigen i balans!

Molde har för övrigt en mycket bra bortastatistik där 21 av totalt 44 poäng har kammats hem. Vålerenga i sin tur är rentav usla på hemmaplan och trenden ser ut att fortsätta efter 7 raka förluster i Tippeligan, varav 3 på hemmaplan.

Odds 2,00 på Molde hos bet365 känns nästan som hittat – hur ofta får man exempelvis spela på Mjällby till 2,00 mot ett urvattnat Trollhättan, om man nu vill dra en rättvis liknelse? ;) Nä här lirar vi utan att blunda!

Vålerenga – Molde, 2:a odds 2,00 @ bet365. Insats 35 units.

Edit: Unibet hade 2,05  på Molde till och med! Aj aj att man hann lägga spelet innan…

Inför Milan vs Inter. En favorit i repris?

Blir det en favorit i repris sedan fjolårets stormöte i Serie A? Vi vet hur det gick sist, Milan vann matchen 1-0 och var det klart bättre laget. I årets derby får vi varken se Zlatan eller Kaka, men viss är det alltid kul med ett toppmöte direkt in på säsongen!

Inför dagens match ser jag fortfarande Milan, trots “bristen” på Kaká, som det större laget! Efter den härliga vinsten och starka insatsen borta mot Siena i den första Serie A omgången (1-2), så ser laget piggt och klart stabilt ut! Milan har inte satsat mycket på nya förvärv men däremot har man satsat desto mer på att ändra sin spelform sedan den ytterst dåliga försäsongen och jag tror att de är riktigt taggade för att bevisa att laget är tillbaka!

Inter inledde säsongen fruktansvärt dåligt hemma mot Bari, blev i princip utspelade men klarade med nöd och näppe ett oavgjort tack vare en felbedömd straff. Inter känns antingen inte riktigt i form ännu, eller så är spelarna ännu inte riktigt ihopspelade.

Derby som derby, alltid tajta, målfattiga och stor risk för kryss… Dessutom så är det svårt att bedöma lagen utifrån en enda spelad Serie A match hittills och värderingen blir inte riktigt den man alltid eftersträvar. Hemmaplan i Italien är dock en stor fördel som visat sig hjälpa storlagen under pressade möten. Det faktum att Milan känns pigga, att Inter hittills inte imponerat samt att Milan har hemmaplansfördelen får mig att tro att Milan tar hem årets derby, möjligen precis som i fjol – målfattigt och hetsigt! Efter min 35/35/30 bedömning  känns ett handikapps-spel på Milan klart spelbart tack vare generösa odds på bet365!

Milan – Inter, Milan 0.0 , -0,5 (Asian HCP), odds 2,51 @ bet365 med insats 35 units

För övrigt sänder bet365 matchen direkt på deras hemsida för er som har tillgång till dator men ingen TV, tex på jobbet!

Äntligen Asian Handicap rättning & bokföring!

Innan vi rekar inför helgens fotbollsaktiviteter så tänkte jag göra våra medlemmar möjligen lite gladare :) Efter en massa förfrågningar på möjligheten att kunna bokföra och rätta Asian handicap-spel (Asian HCP), så har vi noga lyssnat på er och tagit BettingBloggen ytterligare ett steg närmre att bli den kompletta spelbokförings-sajten!

Steget att kunna rätta halv-vinster och halv-förluster har inneburit mycket mer jobb än man faktiskt kan ana! En hel del kod och beräkningar av statistik har tvingats skrivas om för att kunna tillämpa resultat av Asian HCP spel på rätt sätt – utan att förvränga eller felberäkna statistiken.

Tidigare var man tvungen att manuellt ändra insatser och/eller odds för att få rätta siffror vid exempelvis utgången “half loss” i ett kombinerad Asian HCP spel med 2 delresultat. Detta är förmodligen de flesta vana vid och kanske nöjer sig med, men vad händer egentligen med statistiken när siffrorna manipuleras i efterhand? Att ändra insatsen eller oddset till exempelvis hälften förstör inte bara statistiken för spelet men även för hela spelbokens redovisning samt möjlighet till rättvis analys!

Vi ger er ett exempel:

Kolla in reken vi la ut igår kväll på matchen Aston Villa – Rapid Wien. Här spelades ett kombinerat Asian handicapspel med 2 delresultat: Rapid Wien +1.0,+1.5. (Observera att detta fortfarande är ett singelspel)

Det första delresultatet +1.0 förutsätter att Rapid börjar matchen med ett mål tillgodo. Med andra ord vinner vi om Rapid vinner eller matchen slutar oavgjort, får insatsen tillbaka om Rapid förlorar med exakt 1 mål och vi förlorar om Rapid förlorar med mer än ett mål. I detta fall förlorade Rapid med 2-1 vilket gav oss insatsen tillbaka på det första delresultatet.

Det andra delresultatet var +1,5 på Rapid, alltså vinst om Rapid vinner, spelar oavgjort eller förlorar med max ett mål, förlust om Rapid förlorar med 2 mål eller mer. I detta fall blev det alltså vinst då Rapid endast förlorade med ett mål.

Med andra ord, halva spelet push, halva vinst. Insatsen var 35 units, oddset 2,26 totalt. Halva spelets insats tillbaka, mao 17,5 units, och samtidigt vinst på den andra insats-halvan, mao 17,5 x 2,26 = 39,55 units. Totalt tillbaka 57,05 units, plus i kassan och en nettovinst på 22,05 units.

Detta är ett exempel på utgång i ett Asian Handicap spel som nu kan bokföras på BettingBloggen! Rättningen av asian-spel är enkel att administrera då alternativen visar även vad utdelningen för varje alternativ kan bli totalt – innan spelet har rättats. På så sätt kan detta lätt kontrolleras med spelbolagets siffror ifall man själv är osäker på utgången. Asian-spel kan självklart – precis som med andra spel – editeras, förändras, och manipuleras i efterhand med rätt bibehållna siffror!

Vi har lite finputsning kvar och detta är alltså den första versionen av Asian HCP rättning – Har ni synpunkter, tips eller något att klaga på ;) så är ni välkomna att kommentera här eller skriva i Forumet!

Angående void-spel som många pratar om… många har frågat hur dessa ska rättas. Ett Void:at spel är ett spel som blivit inställt/avbrutet/ogiltigförklarat och insatsen ges tillbaka (åtminstone i de flesta fallen) av spelbolaget. Det man i första hand kan se ett void-spel som är väl Push – men personligen ser jag verkligen inte vitsen med att bokföra spel som helt enkelt aldrig slutförts (eller ens existerat)? Ingenting vinnes, ingenting förloras. Ett voidat spel är med andra ord bara att kasta i . Eller vad tycker ni…?

Besök Forumet och tyck till!

UEFA Europa League kval, Aston Villa – Rapid Wien

Pga förkylning och diverse orsaker så har det inte blivit mycket rekar de senaste dagarna. Trots stort spelutbud så har inte tiden funnits för analyser eller värderingar. Idag väljer jag att spela ett sista minuten AHCP-spel på Rapid Wien i hemmamötet mot Aston Villa. Rapid kändes mycket starka i förra omgången och vann med ett mål på hemmaplan mot ett blekt Aston Villa.

Visserligen blev vi alla väldigt överraskade över Villas grymma spel (och 1-3 vinst!) mot Liverpool i helgen, men jag tycker inte att Villa levererar samma kämpeglöd i UEFA Europa League kvalet, åtminstone hittils. Dessutom, efter att ha sett matchen, så tycker jag att Villa faktiskt inte spelade SÅ bra mot Liverpool. Man fick rätt mycket medflyt iomed ett Liverpool-självmål och en straff. Liverpool borde ha vunnit den matchen, men hade helt enkelt inte turen med sig vid avslutningarna.

Hursomhelst, Jag tror på en mycket jämn match ikväll och stor risk för oavgjort i fulltid. Skulle heller inte förvåna mig ifall Rapid lyckas ta den här omgången också, även om chansen är mycket mindre denna gång. Jag väljer att spela försiktigt och kör en Asian HCP på  Rapid Wien  +1.0,+1.5. Dvs halvvinst vid 1-målsförlust för Rapid och vinst om Rapid gör bättre ifrån sig. Alltså:

UEFA Europa League – Kval
Aston Villa – Rapid Wien, Rapid Wien  +1.0,+1.5 (ahcp) till odds 2.26 @ bet365. Insats 35 units, som vanligt.

Speedway, Lejonen – Västervik

Spelar på Västervik med handicap +6 inför kvällens bortamöte mot Lejonen (Ryggat från Dennis bettingblogg). Känns som en match som kan sluta mycket jämt då Västervik haft en helt OK form på sistone. Tomasz Gollob brukar även överraska när det som mest behövs och Västerviks känns därför lite väl underskattade denna gång.

Enligt prognosen väntar visserligen regn under matchen vilket försvårar analysen en aning, därmed vågar vi inte riktigt spela på en rak 2:a - även om oddset 3.00 känns lockande. Tror hursomhelst på att Västervik kan ta hem kvällens race, speciellt om vi ger de 6 poängs försprång :)  Vi spelar:

Lejonen – Västervik, Västervik +6 , odds 1.90 @ bet365 med insats 35 units.

Automatisk rättning av bokförda spel? Vi är på gång!

Utan att avslöja för mycket så tänkte jag ändå meddela att vi har flera riktigt intressanta funktioner på gång här på BettingBloggen! Vad sägs om att bokföra ett spel och få den automatiskt rättad i din spelbok direkt efter matchens slut?

Vi har som vanligt en hel del nytt på gång för vår spelbok och många av dessa funktioner är dessutom redan nästan helt klara – men i helgen stannade allt till för en stund då blickarna drogs till en tjänst som inom kort kommer att ge vår spelboks-tjänst en helt ny innebörd! Idén är egentligen väldigt enkel: Lägg ett spel, bokför det som levande spel på ditt konto på BettingBloggen innan (eller under eller till å med efter) matchen, så kommer spelet att bli automatiskt rättat av vårt system – alla övriga beräkningar görs precis som vanligt automatiskt.

Det finns självklart begränsningar, men vi ser det inte som något hinder:
- Speltyper som vi redan nu vet kommer att fungera är: 1X2, 1-2 och Över/Under, andra speltyper kan eventuellt också kunna rättas men förmodligen inte direkt när funktionen är klar och lanseras.

- Spel som möjliggör auto-rättning kommer till en början bestå av spel på fotboll ur ett hundratal ligor runtom i världen. När det gäller Sverige så pratar vi i första hand om Allsvenskan & Superettan.

- Autorättning av andra sporter såsom hockey, tennis, basket mm kommer att implementeras under ett senare skede och kommer ej finnas med från start.

- Rättning görs automatiskt men kravet är att spelet är maximalt någon vecka gammalt.

Förutom rättningen så kommer den nya “tjänsten” att erbjuda en hel del annat roligt som sakta men säkert byggs in, bland annat Livescore över framförallt världens fotboll, live-status för dina spel direkt i spellistan, en massa statistik över ligor osv osv

Tänker inte dra ut på det här för mycket :) Dags att koda vidare här! Förhoppningsvis kommer Henrik med någon rek inför ikväll, men annars kan ni alltid titta in och rygga våra publika medlemmar!

Gefle – Hammarby

Gefle - Hammarby spelstopp 19:00

Hammarby utanför tullarna brukar betyda förlust. Gefle har fin form och tagit poäng av topplagen sista tiden och får ses som ett hemmastarkt lag.
Hammarby spelar alltid “måstematcher” nu för tiden och det måste tära på moralen. Gefles fina försvarsspel skall nog kunna ge en seger hemma. Testas till oddset 2.05 på Unibet och Expekt.

Utvärdering friidrotts VM

Nu är det roliga slut och vilket VM det blev!
För svensk del var det inget att hurra över men det var väntat, Linus hade dock verkligen chansen men tog den inte.

Alla berörs självklart av Bolts magiska rekord, men jag kommer att minnas Damernas stavhopp med en gråtande Isinbajeva och en hurrande Anna Rogowska. Herrarnas stavhopp var dessutom en riktigt höjdare då Hooker vankade av och an, för att sedan gå in och göra två hopp och vinner hela skiten!

Här följer statistiken för VM.

Stavhopp damer.
Vinnare Anna Rogowska odds 15. 15 units. Vinst.
Hoppades på stjärnfall och så blev det!

100 meter herrar final.
Tyson Gay – Asafa Powell. H2H Powell som vinnare odds 2,70 20 units. Förlust
Gay imponerade och sprang riktigt snabbt, Powell var inte nära. Trodde skadeproblem skulle störa Gay.

Höjdhopp damer.
Vinnare Ariane Friedrich Odds 2 ggr 25 units. Förlust.
Superduellen då jag trodde att hemmastödet skulle väga över. Men icke.

3000 meter hinder herrar.
Medalj till B. Tahri. Odds 2,1. 35 units. Vinst.
Tyckte han såg bra ut i tidigare loppen och valde att spela för medalj. Över sista hindret gör han en dålig passering och jag trodde det var kört, men en fin spurt och fällning över mållinjen gjorde att han tog bronset! Mycket spännande lopp.

Stavhopp herrar
Vinnare Steven Hooker. Odds 3,5.  40 units. Vinst.
La spelet tidigt då jag trodde på den rutinerade Hooker. Han visade verkligen på kyla i finalen och vann på ett aldrig tidigare skådat sätt. Lite flax då jag förmodligen inte hade lagt samma spel timmarna innan finalen, då hans skador verkade allvarliga.

Längdhopp herrar
Vinnare Saladino. odds 3,5.  20 units. Förlust.
Sämsta spelet under VM, vad trodde jag egentligen. Tre övertramp sen var det slut.

200 meter herrar final
Bolt att slå världsrekord. odds 2,15. 35 units. Vinst.
Efter uppvisningen på 100 meter var vi bara tvungen att testa. Kändes som 50/50. Men visade sig var mer än så!

Höjdhopp herrar
Medalj till Kyriakos. Odds 2,5. 35 Units. Vinst.
H2H Ukhov vs Rybakov. Vinnare Rybakov i H2H. Odds 1,90. 35 units. Vinst
Tyckte att Kyriakos och Spank hade medaljchans och så blev det. Valde dock Kyriakos för spelet. Han såg lätt och fin ut i kvalet.
Rybakov är alltid med i toppen och mot sin landsman (fylleskallen) Ukhov, som såg tung ut kändes spelet bra. Speciellt med rutinen under de förhållanden som var.

Spjut herrar
Thorkildsen.
Odds 2,0. 35 units. Vinst.
H2H Murakami – Martinez. Vinnare Murakami. Odds 2,20. 35 Units. Förlust.
Kände mig självsäker när jag valde Thorkildsen. Tyckte verkligen om han avslappnande stil. Sen vet man att han kan kasta långt och brukar vara sämre i kvalen. Tyckte även om Murakami i kvalet, men Martinez överträffade sig själv och fick silver. Dock hade jag rätt om Murakami som fick brons, men förlust i H2H.

11 spel.
7 vinster.
4 förluster.
Omsättning 335 units.
Utdelning 737,75 units.
Netto: 402,75 units.
ROI: 220,22 %
Träffprocent: 63,64 %.

Anna Rogowska höjde upp det rejält. Saladino borde jag räknat bort. Annars känns resten av spel rätt lagda.
Ett mycket sevärt VM är nu slut och det känns lite tomt…

Fotboll och friidrott denna Lördag

Gårdagens spel på friidrotten var klockrena då Rybakov vann och Ioannou fick sin medalj.

Spjut final herrar 23 aug.
Thorkildsen ger 2.0 gger pengarna på bet365 att vinna och det tar jag alla dagar om året!
Jag tyckte Thorkildsen såg mycket avslappnad och stark ut, han kastade bra, men lite för högt för att det skulle bli bra längder. Han lyste dock av självförtroende och han ville bara få kvalet avklarat.
Thorkildsen har förut visat brist på motivation i just kvaltävlingar, så jag tror att han kommer att blixtra till  i finalen och 2 ggr pengarna är mycket spelvärt! Uniber bjuder t.ex endast 1.85 eller 1.90 beroende på vilket spel man väljer på den sidan.

Pitkämäki är en annan favorit hos mig, men tyvärr dras han med ryggproblem och har haft feber de senaste dagarna, hög feber dessutom. Det var länge osäkert om han skulle ställa upp i kvalet men valde att kasta med feber i kroppen, vilket gick vägen som visar på styrka. Men det måste ha påverkat honom fysiskt så jag räknar bort honom som vinnare.

(edit)
Över 86 meter av den stabile Vasilevskis var imponerande som man kan testa till oddset 3,60 på Unibet om man inte tror på den gode norrmannen.

I kvalet tyckte jag även att japanen Murakami, Y imponerade och kastade mycket bra och var först över kvalgränsen. Jag tror att han mer att ge och i en H2H mot Martinez, G väljer jag att testa japanen till oddset 2.20 på bet365.

Os silvermedaljören Kovals såg inte alls bra ut och kan testas att spelas emot i en H2H. Hittade dock bara mot Ruuskanen. Ruuskanen gav 1.7 på unibet och det väljer jag bort.

Thorkildsen (med en bra säsong bakom sig) att vinna till 2.0 ggr pengarna hos bet365 anser jag vara mycket spelvärt och bör spelas tidigt innan det faller.

Fotboll
Syrianska IF Kerbura v Gröndals IK. Tvåa till oddset 1.80 på bet365.
Jämn match egentligen, men avstängningar på Syrianska avgör. Hela 5 st är borta. Läs mer på Braxingen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på våra nyhetsbrev och håll dig uppdaterad med senaste nytt på BettingBloggen

E-post:
Registrera Avregistrera
Spela på bet365 idag!
Våra Publika Medlemmar
Spelbok/Blogg
Spel
Netto
ROI
  Listar de 50 senast aktiva medlemmarna
Gimli 
38
+24741
143%
3
-24
91%
1
-25
0%
jason 
12
+18
160%
619
-189
89%
621
-332
99%
400
-41
96%
453
-727
99%
201
-305
90%
716
-292
98%
178
+59264
157%
1405
+427
109%
388
-29314
88%
27
+4014
145%
300
-370
95%
194
+30464
112%
10
+8206
291%
2250
-1289
94%
Ashiri 
88
+169
107%
MacB 
39
+200
156%
18
+138
115%
88
+794
109%
109
+16003
108%
87
+7417
115%
Pete 
239
+699
101%
178
+27
100%
1069
-2741
98%
44
+303
139%
umebon 
5
-1
86%
Bobrov 
1103
+5999
105%
A$$AR 
464
-267
91%
380
+43018
116%
Åberg 
8
+880
154%
574
+630
100%
195
-781
88%
23
-2
97%
41
-1147
92%
8
+6387
369%
38
+560
127%
396
-3114
97%
Statistik
  Aktuellt saldo:  2493.67 units
  Levande spel:  Inga (0.00 units)
  Totalt netto:  0.00 units

  Totalt avgjorda spel:  0
  Vunna spel:  0
  Förlorade spel:  0
  Träffprocent:  0.00% (0 av 0 spel)
  Snittodds vinst / total:  0.00 / 0.00
  Omsättning:  0.00 units
  Utdelning:  0.00 units
  ROI:  0.00%

Vårt Bloggarkiv
Våra Kategorier
Sök efter inlägg
Stöd BettingBloggen
Hjälp oss med driften av BettingBloggen genom att Donera.

BettingBloggen sluter ett 24 månaders avtal med svenska Bahnhof om dedikerad server. Ni som vill kan nu hjälpa oss helt frivilligt med fortsatt drift av vår kostnadsfria tjänst!
Läs mer här
Erbjudanden
Spela på Champions League med 100% Bonus på bet365

Bet365's fantastiska Europafotbolls-bonus inkluderar de bästa nationella ligorna i (...)
Läs mer här
Partners